A Z.V.G. Kft. 83.870.675 Ft Európai uniós forrásból valósította meg pálinkafőző és palackozó üzemének építését.

A Z.V.G. Kft. 2011 májusában nyújtott be pályázatot a GOP-2011-2.1.1/B jelű kiírásra. A munkálatok 2011 szeptemberében kezdődtek meg és 2013 szeptemberében fejeződtek be. A beruházás teljes költsége 239.630.500 Ft, melyből 83.870.675 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a cég.

A magyar pálinkakultúra jelenkori dinamikus fejlődésének hatására megnövekedett a pálinkát előállító és forgalmazó vállalkozások száma az országban, azonban a dicséretes tendencia mellett úgy véljük, hogy a pálinkában, mint hungarikumban rejlő lehetőségek tartogatnak további fejlesztési potenciálokat. Cégünk ezért jutott arra az elhatározásra, hogy az eddigi tevékenységeinkhez képest merőben más típusú fejlesztés útján, olyan pálinkafőző üzem építésébe kezdünk, melynek eredményeképpen ki tudjuk használni a minőségi pálinka exportjában rejlő lehetőségeket.
 

A beruházás keretében beszerzett gyártóeszközök esetében elsődleges célunk, hogy a legkorszerűbb berendezések alkalmazásával kiváló minőségű terméket legyünk képesek előállítani gazdaságosan. A pálinkafőző technológiát a Hagyó Kft. gyártotta le cégünknek, a gyümölcs előkészítés és feldolgozás gépeitől egészen a palackozásig. A beszerezni kívánt technológia megfelel a legmodernebb minőségi standardoknak, valamint több szabadalommal és innovációs eredménnyel rendelkezik. A Hagyó Kft. termékeinek minőségére garancia, hogy pálinkafőző technológiájukat többek között az Agárdi Pálinkafőzde, a Bolyhos Pálinka, illetve a Miskolci Likőrgyár is eredményesen használja.

A projekt megvalósítását követően üzemünket kettős jelleggel kívánjuk működtetni. Elsősorban az előállított kiváló minőségű és egyedi pálinkatermékkel kereskedelmi szeszfőzdeként, új filozófiával kívánunk a belföldi pálinkakereskedelemben pozíciót foglalni, valamint az eddig megszokott arculattól eltérően és egyedi marketing stratégiával a pálinka exportot erősíteni. Másodsorban bérfőzdeként tervezzük kiszolgálni a térségben saját gyümölcscefréből pálinkát készíteni kívánó lakosok bérfőzési igényeit. A szeszfőző üzem körülbelül 5-10 fő foglalkoztatását igényli, az alkalmazott számítógépes vezérlés miatt.

A Z.V.G. Kft. 1999-ben alakult, főleg csővezetékek és ipari berendezések valamint acélszerkezetek gyártására és szerelésére berendezkedve. Tevékenységünket kezdetben kis létszámmal, és leginkább alvállalkozóként végeztük, szakembereket és infrastruktúrát biztosítva a gyártási és kivitelezési munkákhoz.

A közben eltelt időszakban árbevételünk nagy részét technológiai és személyi fejlesztésekre fordítottuk, vállalkozásunkat alkalmassá téve az önálló, fővállalkozói működésre. Felkészülve a gyártási feladatokra megvásároltuk, majd felújítottuk kazincbarcikai 2.000 m2-es telephelyünket a rajta álló gyártócsarnokkal, kialakítottuk a bel- és külföldi beszállítói kapcsolatokat.

A Z.V.G Kft-ben 2005-ben történt tulajdonosi változások jelentős fejlődést eredményeztek a cég életében. A biztos gazdasági háttér, a fizikai és szellemi alkalmazotti létszám növelése, a gyártásra alkalmassá tett ipartelep valamint a kiváló technikai feltételek által társaságunk 2005 nyarától kezdve önálló és független kivitelezőként vesz részt az ipar különböző területein. Jelenleg 4.000 m2-nyi telephely áll rendelkezésünkre. Gyártócsarnokainkban a legmodernebb gyártóberendezésekkel kiváló gyártó személyzet alkalmazásával folyik a termelés. Felkészültségünket és megbízhatóságunkat bizonyítják vevőink nagyszámú megrendelései.