Két arany, négy ezüst és egy bronz minősítéssel díjazták a kazincbarcikai Príma Pálinkafőzde termékeit a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban.

A Pálinka Nemzeti Tanács által szervezett 2014. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen elismert szakemberekből álló szakmai bírálóbizottság értékelte a benevezett pálinkamintákat. Az eredmény azért is figyelemreméltó, mert 2014-ben kiemelkedően magas számban több mint 250 mintával jelentkeztek a magyarországi kereskedelmi pálinkafőzdék.

Pálinkakóstolás - Príma Pálinkafőzde
Pálinkakóstolás - Príma Pálinkafőzde

A kazincbarcikai vállalkozás hét termékkel nevezett a rangos megmérettetésre, amelyen mindegyik minta díjazott lett. A főzde Illúzió márkanevű pálinkacsaládja méltán számíthatott a sikerre. A 15 éves vállalkozás a pálinkafőző üzletágát a tavalyi esztendő őszén indította el, hogy kizárólag kiváló gyümölcsből, gondos erjesztési módszerekkel, a legmodernebb főzési technológiával prémium minőségű pálinkákat készítsen. Az eredmények azt mutatják, teljesült a cél és a szeszfőző mesterek munkájának köszönhetően a bírálók is a friss, érett gyümölcs illatát, zamatát érezhették a nemes italokban.

A díjátadó gálán köszöntőt mondott Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, aki szerint nekünk, magyaroknak legalább annyira fontos a pálinka, mint az olaszoknak a grappa, a skótoknak a whisky, vagy a franciáknak a konyak. A Príma Pálinkafőzde Illúzió pálinkái ízeikkel, minőségükkel, megjelenésükkel széles körben ismertté teszik ezt a hungarikumot.